UNKNOWN

Bestuurder geflitst aan 182 km/u in Brusselse Wetstraat

Tijdens een snelheidscontrole in de nacht van zaterdag op zondag heeft de Brusselse politie in de Wetstraat een bestuurder geflitst die 182 kilometer per uur reed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Een tweede chauffeur werd tweemaal kort na elkaar geflitst aan 158 kilometer per uur en bleek onder invloed van alcohol. De man is opgepakt. Bij controles elders in Brussel kliste de politie nog veertien chauffeurs die onder invloed van alcohol of drugs reden.

Boetes
In de Wetstraat controleerden de agenten in totaal 2.476 chauffeurs en niet minder dan 56 procent van hen bleek zich niet aan de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur te houden. Een buitenlandse chauffeur moest ter plekke een boete van 270 euro betalen; de anderen zullen binnenkort een boete in de bus krijgen.

Alcohol en drugs
Bij alcohol- en drugscontroles in de Groendreef, de Hertogstraat en de Dianalaan liet de politie 187 wagens stoppen en controleerde ze 143 chauffeurs op het gebruik van alcohol of drugs. Twee mensen moesten ter plaatse hun rijbewijs afgeven, omdat ze te veel gedronken hadden en één omdat hij onder invloed was van verdovende middelen. Zeven personen moesten 6 uur wachten alvorens weer achter het stuur te kruipen en vier anderen 3 uur.

Rode diesel
De politie stelde ook nog tien processen-verbaal op voor verschillende inbreuken op de wegcode: zes voor technische inbreuken en één omdat de bestuurder niet verzekerd was. De douane, die ook aan de controleactie deelnam, betrapte ten slotte twee chauffeurs op het rijden met rode diesel. (belga/tdb)

Lees meer