2 De wagen werd honderdvijftig meter meegesleurd
Hans Verbeke De wagen werd honderdvijftig meter meegesleurd

Bestuurster overleeft verschrikkelijke klap op overweg: gegrepen door trein

In Rumbeke is kort voor de middag een zwaar ongeval gebeurd waarbij een personenwagen gegrepen werd door een trein. Dat gebeurde op een overweg langs de Guido Gezellelaan. 

De wagen werd gegrepen en zowat honderdvijftig meter meegesleurd. Het wrak sloeg uiteindelijk te pletter tegen een paal van de spoorinfrastructuur. De bestuurster zat gekneld en was bij bewustzijn.  Ze kreeg ter plaatse de dringendste zorgen toegediend en werd vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens het Kortrijkse parket stond het slachtoffer met haar wagen stil op de overweg. Er wordt aangenomen dat het gaat om een wanhoopsdaad. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. Infrabel laat weten dat het treinverkeer sedert 17.30 uur weer over twee sporen verloopt maar dat er ook de komende uren nog gevolgsvertragingen zullen zijn.

Het treinverkeer werd een tijdlang onderbroken tussen Lichtervelde en Kortrijk. Tachtig gestrande reizigers werden door de brandweer van de trein geleid en konden drie kwartier na het ongeval met een bus van De Lijn hun reis verder zetten. 

2 Een reiziger stapt verlaat de trein ter hoogte van Rumbeke.
Hans Verbeke Een reiziger stapt verlaat de trein ter hoogte van Rumbeke.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Peeters

    Ze zal weten wat het gaat kosten, de schade en vertragingen. De machinist zal enkele weken weer dat ongeval beleven.

  • Jefenkat Lybeer-schoukens

    ik woon niet ver van deze plaats probleem is die verkeerslichten ze staan lang op rood en veel mensen hebben geen geduld er zou iets mis moeten geweest zijn met de auto stap je dan toch uit het is dan alleen maar de auto en niet die vrouw en ook als medemens ga je toch ter hulp schieten maar de dag van vandaag is het blijkbaar ieder voor zichzelf

Lees meer