2
BELGA

Bijna 40 procent vluchten geschrapt op Brussels Airport, TUI Belgium annuleert nu alle reizen

De daling van het aantal vluchten op Brussels Airport zet zich zoals verwacht door. Van een vijfde tot een kwart geschrapte vluchten vorige week, is de toestand geëvolueerd naar bijna 40 procent geannuleerde vluchten maandag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In aantal passagiers is de daling nog groter omdat de bezetting van de vliegtuigen lager ligt dan normaal, aldus Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport.

215 vluchten gecanceld

Concreet zijn maandag 215 vluchten gecanceld van de 570 vluchten die er normaal zouden plaatsvinden. Naar landen als Polen, Marokko, Tsjechië, Egypte, Bulgarije en Turkije is het verkeer helemaal of zo goed als volledig stilgevallen.

De luchthavenuitbater heeft maatregelen genomen om kosten te besparen. Zo zijn de aanwervingen voorlopig bevroren. Tijdelijke werkloosheid wordt overwogen. 

2
BELGA

Brussels Airlines: “Alle scenario’s bekijken”

Luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines schrapt intussen alle reguliere vluchten vanaf woensdagavond en zeker tot en met 28 maart. Dat heeft de Oostenrijkse maatschappij, net als maatschappij Brussels Airlines onderdeel van de Lufthansa-groep, maandag bekendgemaakt. Bij Brussels Airlines is er nog geen beslissing genomen. “We bekijken alle scenario’s”, zegt een woordvoerster. Brussels Airlines zei eind vorige week dat het vluchtaanbod in de rest van maart 35 procent lager zou liggen dan normaal, en in april 45 procent.

TUI annuleert alle reizen

Reisorganisator TUI Belgium annuleert nu ook alle reizen - ook citytrips, ski- en autovakanties - tot minstens eind maart. Dat staat op de website van de reisorganisator.

Zaterdag had TUI laten weten dat alle pakketreizen geannuleerd werden, na de aankondiging van Buitenlandse Zaken dat het alle reizen naar het buitenland afraadt. Nu worden ook de auto-, dichtbijvakanties en citytrips geannuleerd met vertrek tot en met 31 maart, en alle skivakanties tot en met 19 april. 

In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in

Reisorganisator TUI Belgium

“In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in”, aldus TUI. 

Over hoeveel reizigers het gaat, kan TUI nog niet zeggen. De reisorganisator betaalt geboekte vakanties niet terug, maar geeft de reizigers een bon waarmee ze een vervangende reis kunnen boeken. Boekingen met vertrek vanaf 1 april worden momenteel nog aanvaard.

Terugbrengen

Voor reizigers die op dit moment in het buitenland zitten, verschilt de situatie per land. TUI zal er alles aan doen om hen terug te brengen naar België. Vanuit Marokko bijvoorbeeld, worden de klanten maandag teruggebracht. Wie in Spanje zit, vliegt in principe zoals gepland terug.

Lees ook: Alle reizen afgeraden: krijg je je geld terug als je al geboekt hebt? (+)

Lees ook: Grootste crisis ooit voor luchtvaart, maar: “Gelukkig kan Brussels Airlines nog schuilen onder de paraplu van Lufthansa” (+)

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eduard Janssens

    Drastische maatregel maar terecht

  • willy Vanlerberghe

    En dan? Ik ben al 2 maanden in Senegal? Ik heb geboekt voor 21 maart en wil terug! Ik heb de ziekte niet!

Lees meer