BELGA

Bijna een op de drie coronabesmettingen in ons land in woonzorgcentra

Bij 1.266 mensen in de woonzorgcentra is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de officiële cijfers van het crisiscentrum zijn er nu 4.937 mensen besmet met het virus in België. Vlaanderen heeft echter een eigen registratiesysteem voor de situatie in de woonzorgcentra. Daaruit blijkt dat er al 1.266 ouderen het virus hebben opgelopen. "Dat zijn niet altijd mensen die geregistreerd staan", zei Beke vandaag. "Het zijn degenen waarvan men zegt: alles wijst erop dat ze het virus hebben.”

Van de besmette personen in de woonzorgcentra werden er 92 naar het ziekenhuis gebracht en zijn er 55 overleden.

Het registratiesysteem werd opgestart op 18 maart. "Sindsdien zijn er in totaal 449 mensen overleden in de woonzorgcentra", zei Beke. "Omdat er elke dag mensen overlijden in de centra."

Van het personeel in de woonzorgcentra is zowat 5 procent afwezig.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Dupont

    De meest plausibele verklaring is dat ontzettend veel mensen het coronavirus hebben en daar niet ziek van zijn. Brengen ze het virus over op ouderen, dan is de kans veel groter dat die er wel ziek van worden.

  • Bert De Bruin

    Logisch want 98,8% van alle overlijdens zijn oudere mensen die zelden in de krant verschijnen en al zeker niet met vermelding van hun leeftijd. De media schrijft liever sensationeel en emotioneel over de overige 1,2% met nadrukkelijke vermelding van hun leeftijd.

Lees meer