Aan bepaalde attracties in Bobbejaanland zijn weegschalen geplaatst.
RV Aan bepaalde attracties in Bobbejaanland zijn weegschalen geplaatst.

Bobbejaanland plaatst weegschalen om gewicht van bezoekers te kunnen controleren

In Bobbejaanland zijn aan vier attracties weegschalen geplaatst. Daarmee kunnen medewerkers van het pretpark het gewicht van bezoekers controleren als ze twijfelen over het overschrijden van het gewichtslimiet. 

De Nederlandse pretparkenwebsite Loopings vroeg bij Bobbejaanland om uitleg. "Het is een nieuwe veiligheidsmaatregel die is opgelegd vanuit het hoofdkantoor in Madrid", legt een woordvoerder van het pretpark in Lichtaart uit. Bobbejaanland is onderdeel van de groep Parques Reunidos, een Spaans bedrijf dat meer dan 50 attractieparken, dierenparken en andere parken exploiteert. 

Er staan weegschalen bij wildwaterbaan El Rio, de overdekte waterbaan Indiana River, de rustige Bootvaart en de boomstamattractie Wildwaterbaan. "Het gaat om een testopstelling. We bekijken de mogelijkheden voor een professionelere toepassing, zoals een speciaal meetplateau." De woordvoerster benadrukt dat niet iedereen zal gewogen worden. De maatregel wordt enkel gebruikt in geval van twijfel. Op de informatieborden in het park en op de website is nog geen melding gemaakt van de nieuwe maatregel.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer