thinkstock

BOBs krijgen gratis festivalticket

Extrema Noir in Hasselt, het indoor zuster-event van het Extrema Outdoor Festival, biedt een gratis inkomticket aan voor bezoekers die zich engageren om BOB te zijn voor 4 vrienden. Daarmee wil de organisator van het techno en deephouse festival, dat op 3 december plaatsvindt, de jongeren sensibiliseren om ook tijdens de eindejaarsperiode aandacht te hebben voor alcohol in het verkeer.

Extrema Noir wil tijdens de eindejaarsperiode de jongeren bewust maken van het gevaar van alcoholgebruik in het verkeer. Daarom heeft organisator Ugur Akkus, die in de zomer het Extrema Outdoor Festival op poten zet, een speciale actie bedacht. "Wie zich engageert om BOB te zijn voor 4 vrienden krijgt zijn ticket gratis", legt Akkus uit. "Je krijgt op 3 december bovendien een speciale parkeerplaats, recht voor de ingang van de Grenslandhallen, en ook nog een dubbel-cd van Extrema."

Veilig uitgaansbeleid
Een keuze van overtuiging, aldus de organisator. "We zijn met Extrema al jaren constructief aan een veilig uitgaansbeleid aan het werken door op onze events de bezoekers te sensibiliseren over druggebruik, gehoorschade, uitdroging en onveilige sex, maar met deze actie gaan we een stapje verder."

Alcoholtest
Om zeker te zijn dat de prijswinnaar zijn ticket en de gadgets heeft verdiend, worden de bestuurders voor het vertrek op Extrema Noir aan een alcoholtest onderworpen. De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Responsible Young Drivers.

Lees meer