Bomalarm Le Soir opgeheven: "Verdachte plaatste in 1999 bom voor gebouwen Vlaams Blok"

Een vijftiger is zondag opgepakt voor de bommelding eerder op de dag bij de krant Le Soir. Dat heeft het Brusselse parket meegedeeld. "De verdachte T.C., geboren in 1962, zal worden verhoord door de lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad Elsene", aldus een persmededeling van het parket. Maandag zal meer informatie worden gegeven tijdens de parketbriefing.

Omstreeks 14.30 uur was er een dreigtelefoon op de redactie van de krant aan de Koningsstraat in Brussel toegekomen. De redacties van Le Soir, La Capitale en Soir Mag moesten het gebouw verlaten. De Koningsstraat werd urenlang afgesloten.

"Het zal knallen op jullie redactie. Jullie nemen ons niet ernstig", aldus de beller. De man stelde zich voor als Thierry Carreyn, een voormalige drukker van 53 jaar, die in 1999 een bom plaatste voor de kantoren van het toenmalige Vlaams Blok, nu Vlaams Belang. De man, die uit extreemlinkse hoek komt, wil dat de berichtgeving over de aanslag tegen Charlie Hebdo stopt, omdat die extreemrechts zou voeden.

De journalisten mochten terugkeren naar hun redactielokalen. Er werden geen explosieven in het gebouw gevonden, aldus een redactieverantwoordelijke.

Lees meer