Kos

Booking.com lokt klanten met goedkopere overnachtingen in Brussel

Brussel is een belegerde stad, winkels blijven dicht en toeristen blijven weg. Dat spoorde reissite booking.com aan accomodatie in de hoofdstad te braderen.

Vanmorgen stuurde de site per e-mail een alert uit: "De prijzen in Brussel zijn gedaald tijdens jouw reisdagen". Misschien gaat het om een boodschap die na analyse van prijzen automatisch wordt uitgestuurd, maar wrang is het alleszins.

Booking.com biedt kamers aan voor 30 euro per nacht, een nacht in een vijfsterrenhotel kost 120 euro. Een woordvoerster verklaarde aan de website van de Britse Metro: "Het is onze missie onze consumenten transparantie te bieden bij hun online boeking van accommodatie. We willen onze consumenten op de hoogte houden van prijsveranderingen op bestemmingen waarnaar ze online hebben gezocht. In het licht van de recente terreurdreiging en veiligheidsmaatregelingen in Brussel, hebben we meteen beslist dergelijke mails niet meer te versturen. Onze grootste zorg gaat naar de veiligheid  van onze klanten wanneer ze via ons boeken".

Lees meer