Kinderdagverblijf Hocus Pocus in Roeselare
JVK Kinderdagverblijf Hocus Pocus in Roeselare

Brand in kinderdagverblijf in Roeselare

Kinderopvang Hocus Pocus in Roeselare werd vannacht getroffen door een brand. Het gebouw raakte vrij zwaar beschadigd. 50 baby's en peuters kunnen daarom vandaag niet naar de crèche. Het is nog niet duidelijk wat de brand heeft veroorzaakt.

Wie van de ouders zelf voor een alternatief kan zorgen, wordt gevraagd om dat te doen. De anderen kunnen 's morgens tussen 6.30 en 8.30 gewoon naar de Vierwegstraat 205 komen en daar zal men opgevangen worden door mensen van de stad Roeselare en de politie die instaan voor de noodopvang van de kinderen. Hoe lang het zal duren vooraleer Hocus Pocus de deuren terug opent, is niet gekend.  

De HVZ Midwest Post Roeselare werd rond middernacht opgeroepen voor een uitslaande brand in het kinderdagverblijf Hocus Pocus in de Vierwegstraat in Roeselare. Er raakte niemand gewond maar er is wel behoorlijk wat schade. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen aan de achterkant al door het dak. Er zijn geen rookmelders in het gebouw, waarschijnlijk hebben enkele buren de brand gezien of gehoord en dan meteen de brandweer gebeld.  

De brand ontstond op de eerste verdieping in een ruimte waar de was- en droogmachine staan. Over de oorzaak is er voorlopig niets gekend.

Lees meer