4 Uit het gebouw stijgt een dikke rookwolk op.
Igor Pliner Uit het gebouw stijgt een dikke rookwolk op.

Brand in WTC-toren Brussel onder controle: geen gewonden

In Brussel is donderdagnamiddag brand uitgebroken in een technisch lokaal van de WTC-toren, vlakbij het Noordstation. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brand zorgde voor een zwarte rookpluim die van ver te zien is, maar is inmiddels onder controle.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op de 27ste verdieping van de WTC-toren is donderdagnamiddag brand uitgebroken in een technisch lokaal. “Isolatiemateriaal van de hoogste verdieping van de WTC-toren heeft vuur gevat”, aldus woordvoerder Walter Derieuw, “er zijn geen gewonden gevallen.” Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is.

De toren wordt momenteel niet gebruikt omdat er renovatiewerkzaamheden bezig zijn, en er waren enkel een paar arbeiders aanwezig, die zich in veiligheid hebben kunnen brengen. Omwille van de renovatiewerken was er in de toren geen watertoevoer, zodat de Brusselse brandweer beroep deed op versterking uit de hulpverleningszones van Antwerpen, Tollembeek, Zaventem, Geraardsbergen en Vilvoorde. “We lieten van daaruit pompen aanrukken om het bluswater naar boven te pompen terwijl onze mensen gebruik maakten van een hoogtewerker om tot op de 27ste verdieping te geraken”, zegt de brandweerwoordvoerder. “Zij waren heel snel ter plaatse maar we hebben die pompen uiteindelijk niet nodig gehad omdat het vuur kon geblust worden met grote poederblussers. Maar het was een goede test van onze samenwerking met de andere zones.” De Brusselse politie stelde een perimeter in rond het WTC-gebouw terwijl een aantal buslijnen van de MIVB tijdelijk onderbroken werden. Die buslijnen rijden intussen opnieuw normaal.

De drie torens van het World Trade Center (WTC) in Brussel behoren tot de hoogste torens van het land en liggen midden in het zakendistrict van Brussel, vlak bij het station Brussel-Noord. 

Bedoeling is dat de Vlaamse Overheid vanaf 2023 zowat 4000 ambtenaren kan laten werken in de torens.

Lees ook:

Sloopbedrijf De Meuter bestaat halve eeuw en brak in die tijd zowat half Brussel af: “En zeggen dat vader ons bijna failliet verklaarde”

4
Twitter
4
BELGA_HANDOUT
4
BELGA_HANDOUT

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • walther truyens

    men zal in de toekomst brandvrij isolatiemateriaal moeten gebruiken , zie maar wat er in engeland gebeurd is met de woontoren . , Maar ja dat kost een beetje meer .

  • Gerard Braeckmans

    Gewoon de ramen en deuren toehouden, dan is alles in orde.

Lees meer