6
Lukas

Brandende vrachtwagen op E19 geblust, snelweg blijft voorlopig nog wel afgesloten

Op de E19 Antwerpen-Brussel is de vrachtwagen die ter hoogte van Machelen in brand was gevlogen geblust. Dat meldt de brandweer. Bij de brand vielen geen gewonden, maar het zal nog enige tijd duren voor de snelweg is vrijgemaakt. De civiele bescherming uit Brasschaat is opgeroepen om de snelweg op te ruimen. Het verkeer wordt intussen nog steeds van de snelweg weggeleid, melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum.

De vrachtwagen vervoerde het product dat in pampers zit om vloeistoffen te absorberen. Om een nog onduidelijke reden vloog het voertuig kort voor 13 uur in brand. De snelweg werd meteen afgesloten om de brandweer toe te laten het vuur te bestrijden. Het vuur is intussen geblust, maar een deel van de lading is op de weg terechtgekomen. De snelweg moet dan ook eerst worden schoongemaakt en de vrachtwagen moet nog getakeld worden. Het zal dan ook nog enige tijd duren voor het verkeer opnieuw door kan.

6
Foto: Diane Poels

Het verkeer moet via de uitrit Vilvoorde naar de N211 en R22, aan de rotonde met de R22 terugkeren om dan via de oprit terug de E19 op te rijden. De oprit van de N211 komende van Brucargo is afgesloten. Er wordt ook een afleiding voorzien ter hoogte van Mechelen-Zuid. Het verkeer moet dan via de N1 (Brusselsesteenweg) via Zemst naar Vilvoorde.

6
Lukas

Een en ander veroorzaakt op de E19 een flinke file, die al tot in Zemst reikt. Het verkeer dat vanuit Antwerpen naar Brussel wil, krijgt dan ook de raad om te rijden via de A12.

Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt op Twitter tot twee keer toe om de pechstrook vrij te houden. "De pechstrook is geen rijstrook! De hulpdiensten worden gehinderd op weg naar het ongeval. En denk ook aan de veiligheid van mensen die water ronddragen", klinkt het. Die waterbedeling verplaatste zich overigens van Vilvoorde naar Mechelen. 

6
Foto: Diane Poels
6
Foto: Diane Poels
6
Foto: Lukas

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer