Photonews

Brandstoffenhandelaars zien aantal bestellingen enorm toenemen

Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, lanceert maandag een dringende oproep tot begrip en geduld nu het aantal bestellingen enorm is toegenomen sinds het begin van de coronacrisis. Er is geen enkel risico op tekorten, maar de levertermijnen zijn wel langer.

De brandstoffenhandelaars blijven ook tijdens de lockdownmaatregelen de tankstations en de gezinnen bevoorraden. Sinds de aankondiging van de maatregelen is het aantal bestellingen enorm toegenomen.
“Dat is in eerste instantie het gevolg van de daling van de olieprijzen, maar de mensen vrezen ook voor tekorten en voor een lockdown van de sector”, zegt Olivier Neirynck, woordvoerder van Brafco. Door de grote vraag bedraagt de levertijd nu twee tot drie weken.

Voorrang aan ziekenhuizen

De sector benadrukt dat er geen tekorten zijn, aangezien de raffinaderijen op volle toeren draaien en de voorraden afgewerkte producten optimaal zijn.  “De energie die wij leveren wordt per vrachtwagen geleverd. We hebben tijd nodig om het product op te halen en het te leveren”, aldus Neirynck. We geven voorrang aan ziekenhuizen, hulpdiensten, woonzorgcentra en aan mensen die zonder brandstof zijn gevallen.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Verbelen

    gaan we hier nu ook al beginnen,

  • frans Venloo

    Door de lage prijzen natuurlijk .Tekorten ?? zeker niet ze kunnen er straks frietjes mee bakken met hun overschot

Lees meer