De breuk in de leiding werd gisteravond al hersteld. De N111 is vanochtend nog steeds afgesloten als gevolg van de grondverzakking.
Twitter De breuk in de leiding werd gisteravond al hersteld. De N111 is vanochtend nog steeds afgesloten als gevolg van de grondverzakking.

Breuk in waterleiding veroorzaakt zinkgat in Kalmthout

In Kalmthout is gisteren een zinkgat ontstaan als gevolg van een breuk in een grote waterleiding. Dat meldt de VRT.

Watermaatschappij Pidpa werd kreeg 's middags een melding binnen over een waterlek in de Klinkaardstraat in de Kempense gemeente. Buurtbewoners sloegen alarm nadat grachten in de omgeving waren volgelopen. Technici die ter plaatse kwamen stelden het  lek vast. "Water dat ondergronds wegspoelt, kan veel zand meespoelen, met verzakkingen tot gevolg", zegt woordvoerder Alain T'Syen van Pidpa. De breuk in de leiding sloeg een gat van enkele vierkante meters aan het oppervlakte van het wegdek.

Tussen 15 uur en 20.30 uur zat een tiental gezinnen in de omgeving zonder watertoevoer als gevolg van het lek, dat gisteravond al hersteld werd. De N111 is vanochtend nog steeds afgesloten. Vandaag wordt bekeken hoe en wanneer het wegdek van de gewestweg zal hersteld worden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frans Venloo

    Oei ze hebben zeker te veel geinvesteerd in het onderhoud daardoor is de factuur zo hoog tegenwoordig.

Lees meer