Bezoekers tijdens de Luchtmachtdagen op de Nederlandse vliegbasis Volkel. De helikopter in kwestie (niet op de foto) kwam daar vandaan.
ANP Bezoekers tijdens de Luchtmachtdagen op de Nederlandse vliegbasis Volkel. De helikopter in kwestie (niet op de foto) kwam daar vandaan.

Britse legerhelikopter maakt noodlanding in veld in Kasterlee

Aan Mosten in Kasterlee heeft gisteren een Britse legerhelikopter een noodlanding gemaakt in een maïsveld. Dat zegt VRT NWS en burgemeester Ward Kennes (CD&V) bevestigt het nieuws. De noodlanding werd met succes uitgevoerd, er vielen geen gewonden en er is volgens Kennes zelfs nauwelijks schade aan het veld. De helikopter staat er wel nog steeds.

De helikopter van de Royal Airforce zou in Nederland vertrokken zijn na een luchtshow en kreeg onderweg motorproblemen. De bemanning kon het toestel wel in alle veiligheid aan de grond zetten in een veld in het Kempense Kasterlee. 

"Het toestel staat er nog steeds, enkele bemanningsleden houden er nieuwsgierigen op een afstand", zegt burgemeester Kennes. "Ze wachten er op onderdelen die vanuit het Verenigd Koninkrijk moeten overkomen, dat zou vandaag nog gebeuren.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Landingsrechtengeld vragen....

  • leen hanssens

    Gelukkig staat de maïs nog niet hoog, anders vonden ze hem niet terug.

Lees meer