Barbara Trachte.
BELGA Barbara Trachte.

Brussels staatssecretaris Trachte wil "eerst praten met de andere gewesten" over stadstol

Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) dringt aan op overleg met "de andere gewesten en het federale niveau" alvorens er sprake kan zijn van de invoering van een stadstol in het Brussels gewest. Dat overleg is altijd "plan A" geweest, zei ze tijdens La Première (RTBF).

Over de tol ontstond commotie nadat minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) aangekondigd had dat een variant op de kilometerheffing nog deze legislatuur zou worden ingevoerd. Vandaag bevestigt haar collega in de Brusselse regering Barbara Trachte dat die regering "zich voorneemt het heft in handen te nemen".

De regering wil hoe dan ook "met de andere gewesten en met het federale niveau praten". Het moet dan ook gaan over de verhoging van het aanbod aan openbaar vervoer in Brussel, het Gewestelijk Expresnet (GEN) en het Brussels Expresnet. Dat is het "plan A", zegt Trachte, die behalve Brussels staatssecretaris ook minister-president is van het College van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF).

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Lepoudre

    Misschien moeten ze eens beginnen erover na te denken dat het in centrum Brussel zeer moeilijk is om nog een loodgieter, chauffagist, schilder, vloerder enz. te vinden die WIL komen. Zelfs als je hen een prijstoeslag zou geven zeggen ze: "daar komen wij niet".

  • Karel Wary

    Het ware gezicht van de groene dictatuur toont zich weer. Alle gebieden, steden, wijken moeten getto's worden. Alleen toegankelijk voor de bewoners en soort gevangenissen dus. Wil men bij iemand op bezoek ... betalen maar. Moet men daar iemand gaan helpen ... betalen maar. En dan klagen over de vereenzaming van o.a. ouderen. Het nutteloos rondrijden van verkeer veroorzaakt geen last in de omliggende gemeenten, zeker? Of hoe de problemen op een ander afwentelen. Dat is Groen!

Lees meer