Kos

Brusselse agent schiet op auto die op hem inrijdt

Een inspecteur van de Brusselse politie heeft gisterochtend het vuur geopend op een wagen die op hem inreed. In de wagen zaten verdachten van een diefstal met braak. Die reden na de schoten door maar moesten hun voertuig en buit achterlaten in de omgeving van de Grote Markt. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

"Maandagochtend rond 04.30 uur stelde de politie vast dat twee personen de inhoud van een parkeerautomaat op de Keizerslaan hadden gestolen", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. "Een politiepatrouille trof de verdachten aan op het kruispunt tussen Kantersteen en de Kunstberg maar toen de agenten aanstalten maakten om het voertuig te controleren, reed dit op één van de politie-inspecteurs in. Die vuurde twee schoten af in de richting van het voertuig, zonder de inzittenden te verwonden. Het voertuig van de verdachten nam vervolgens de vlucht en botste daarbij op de politiewagen."

Zak met buit gescheurd

De twee verdachten lieten hun wagen kort nadien achter in de Taborastraat en vluchtten te voet verder, de ene in de richting van de Beurs, en de andere in de richting van de Kiekenmarkt. "Die laatste droeg een plastic zak met de gestolen muntstukken", gaat de woordvoerster verder, "maar die zak scheurde, waardoor muntstukken op de grond werden verspreid en opgeraapt door passanten. De verdachte vervolgde zijn weg en kon niet worden aangehouden."

Dienstwapen in beslag genomen

Het parket heeft na de feiten twee dossiers geopend, één voor gewapende weerspannigheid en één voor de schoten. Op de plaats van de schoten werd een perimeter ingesteld en een ballistisch deskundige en het labo van de federale politie kwamen ter plaatse. Getuigen werden verhoord en het voertuig en dienstwapen waarmee de schoten werd gevuurd, werden in beslag genomen voor verder onderzoek.

Lees meer