Archiefbeeld.
photo_news Archiefbeeld.

Brusselse politie arresteert dealers die terrein van opgepakte concurrenten wilden inpalmen

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft vorige week donderdag vier drugdealers opgepakt. Die waren aan het proberen om het terrein en de klanten in te palmen van een groep dealers die in januari al in de cel waren gevlogen. Drie van de vier opgepakte verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De vierde bleek illegaal in het land en kreeg het bevel het grondgebied te verlaten. Dat meldt het Brusselse parket.

Midden januari had de politie Brussel Noord bij een reeks huiszoekingen in Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node drie mannen opgepakt die de kopstukken waren van een drugsbende die al enige tijd op grote schaal cannabis en cocaïne aan de man bracht in de twee Brusselse gemeenten.

De politie hield daarop de buurt waar het drietal acief was, in de gaten om een eventuele nieuwe drugsbende die de kop zou opsteken, meteen te kunnen oprollen. Die waakzaamheid leidde vorige week donderdag tot een nieuwe reeks huiszoekingen waarbij vier verdachten werden ingerekend: de 22-jarige E-B. Z., de 21-jarige O-H. A., de 27-jarige D.N. en de 29-jarige E-H. Y. Bij de huiszoekingen vond de politie ook meer dan 400 gram cocaïne, 4.000 euro, 30 gram marihuana, 3 vuurwapens, munitie en bivakmutsen.

D.N., E-H. Y., en E-B. Z. werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter terwijl O-H. A. het bevel kreeg het grondgebied te verlaten.

Lees meer