De politie grijpt in bij rellen in Anderlecht (11/04/2020)
Baert Marc De politie grijpt in bij rellen in Anderlecht (11/04/2020)

Exclusief voor abonnees

Brusselse politieman getuigt over toegenomen spanningen: “Het kan in een vingerknip escaleren”

Politieinspecteur Gillet* weet hoe het voelt: klappen krijgen terwijl je gewoon je werk doet, zoals te zien is op het filmpje dat politievakbond VSOA deelt. Hij maakte het recent zelf mee. “Ik probeerde jongeren te kalmeren. Toen kreeg ik een klap, langs achteren.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrrik versys

    Als er de volgende keer nog eens rellen zijn moeten Dalle, Smet en de Crem samen maar eens uitrukken in een politiecombi; die beelden wil ik wel eens zien op tv

  • eric maier

    Het incident van afgelopen week met die trap tegen de agent zijn hoofd...wie goed gekeken heeft had zeker iets opgemerkt. Degenen die de arrestant wilden bevrijden waren vrijwel allemaal 30ers en sommige 40ers. Ik denk dat we mogen vaststellen dat we in een nieuwe fase zijn beland en degenen die de allochtone jongeren radicaliseert, nu stilaan meer en meer in beeld gaan komen. Zich toonbaarder maken en zo proberen de vlam in de pan willen doen slaan.

Lees meer