Photo News

Exclusief voor abonnees

Brusselse stadstol kan pendelaars tot meer dan 1.000 euro per jaar kosten

Alles komt terug. Ook de stadstol. Het mag middeleeuws klinken, de nieuwe Brusselse regering wil wagens die het gewest binnenrijden nog deze legislatuur doortochtgeld doen betalen. De tarieven liggen nog niet vast, maar volgens voorbereidend onderzoek kan de rekening voor de modale pendelaar al snel op te lopen tot boven de duizend euro per jaar. Bedoeling is dan ook hem of haar uit de auto te jagen. De Brusselse regering blijft wel voorstander van een slimme kilometerheffing voor heel het land, zodat ook de Vlaamse automobilist wordt gecompenseerd.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

196 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • karin verwimp

    Tel daar nog maar wat bij want wie denk je dat via de belastingen de tolkosten voor de heren en dames minister en zijne ahum... koninklijke hoogheden gaat betalen? Juist ja, de gewone burger. Zelfs wie Brussel mijd als de pest betaald dus ook mee.

  • Carolus Vif

    er is een verschil steven in frankrijk betaal je enkel op wegen die door prive aangelegd beheerd en onderhouden worden , in belgiie hebben we die wegen al betaald

Lees meer