Photo News

Exclusief voor abonnees

Brusselse stadstol kan pendelaars tot meer dan 1.000 euro per jaar kosten

Alles komt terug. Ook de stadstol. Het mag middeleeuws klinken, de nieuwe Brusselse regering wil wagens die het gewest binnenrijden nog deze legislatuur doortochtgeld doen betalen. De tarieven liggen nog niet vast, maar volgens voorbereidend onderzoek kan de rekening voor de modale pendelaar al snel op te lopen tot boven de duizend euro per jaar. Bedoeling is dan ook hem of haar uit de auto te jagen. De Brusselse regering blijft wel voorstander van een slimme kilometerheffing voor heel het land, zodat ook de Vlaamse automobilist wordt gecompenseerd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

196 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • karin verwimp

    Tel daar nog maar wat bij want wie denk je dat via de belastingen de tolkosten voor de heren en dames minister en zijne ahum... koninklijke hoogheden gaat betalen? Juist ja, de gewone burger. Zelfs wie Brussel mijd als de pest betaald dus ook mee.

  • Carolus Vif

    er is een verschil steven in frankrijk betaal je enkel op wegen die door prive aangelegd beheerd en onderhouden worden , in belgiie hebben we die wegen al betaald

Lees meer