Burgemeester Damme stopte kort voor fatale ongeluk

Volgens de eerste vaststellingen zou de Dirk Bisschop kort voor de plaats van het ongeval nog even gestopt zijn, om daarna direct terug door te rijden. Even later verloor hij op een nat wegdek om nog onbekende redenen de controle over het stuur en belandde hij met zijn Porsche in de gracht. Ook zijn partner liet het leven bij het ongeluk.

Het fatale ongeval gebeurde rond 20 uur in de Weststraat in deelgemeente Vivenkapelle, een straat waar hij zelf de maximumsnelheid van 90 naar 70 km/u bracht.

Het personeel van de stad Damme werd vrijdagochtend geïnformeerd over de tragische gebeurtenissen van donderdagavond. Om hen toe te laten de klap enigszins te verwerken, bleven de loketten tot minstens 11 uur gesloten. Het personeel wordt ook bijgestaan door de dienst slachtofferbejegening.

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor het openen van vier rouwregisters. Die zullen deze namiddag geplaatst worden in het administratief centrum van de stad Damme, in de bibliotheek, bij Toerisme Damme en in het gemeentehuis van Sijsele.

De taken van Dirk Bisschop worden voorlopig waargenomen door eerste schepen Joachim Coens.

Lees meer