Illustratiefoto.
EPA Illustratiefoto.

Burgemeester Gent vraagt onderzoek naar noodoproep na overlijden 12-jarig meisje aan coronavirus

Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) vraagt dat het Comité P een onderzoek start naar de noodoproep van de ouders van het 12-jarig meisje dat eerder deze week is bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. De beslissing volgt op enkele berichten over mogelijke taalproblemen of andere misverstanden toen de moeder de hulpdiensten had gecontacteerd. "Het is belangrijk dat in deze alle partijen gehoord worden", zegt De Clercq.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Om het precieze verloop en de verwerking van de noodoproep te analyseren, vraagt De Clercq een onderzoek door het Comité P, het externe controleorgaan van alle ambtenaren met politiebevoegdheid in België. "Comité P is daarvoor de meest geschikte instantie, en zal er ook voor zorgen dat dit in alle sereniteit kan verlopen in belang van alle betrokken partijen."

De dood van het 12-jarig meisje, dat school liep in de Gentse Freinetschool De Harp, kwam emotioneel hard aan. Al helemaal omdat het erg uitzonderlijk is dat kinderen bezwijken aan de gevolgen van het coronavirus. 

De vraag om een onderzoek gebeurt "zonder enige voorafname", aldus de burgemeester, die aangeeft dat hij voor verdere commentaar het onderzoek afwacht. 

Lees ook: Dit is hoe de noodoproep van familie overleden meisje (12) volgens politie verliep (+)

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Vekemans

    Dit is een schoolvoorbeeld van altijd de schuld te leggen bij de hulpdiensten, en daar heeft de open VLD een patent op

  • Gino Denil

    Onderzoek misschien ook eens waarom die familie niet getest wordt en niet weet of ze besmet zijn. Kunnen dus superverspreiders worden. Willen we in dit land dan toch eccht de hogste positie voor het aantal doden per miljoen inwoners. We zijn goed op weg. Ondanks alle peptalk van onze regering.

Lees meer