Burgemeester Londen: "Good luck to N-VA, good luck to Bart De Wever"

De conservatieve burgemeester Boris Johnson spreekt zijn steun uit voor Bart De Wever (N-VA) in een videoboodschap. Hij wenst De Wever veel geluk en praat over de gelijkenissen tussen beide partijen.

Bart De Wever (N-VA) zegt tegen Knack dat hij zijn Londense collega vriendelijk verzocht heeft om zijn steun uit te spreken. "Het is belangrijk om als grootste partij van een land aanknoping te vinden met partijen en regeringen in het buitenland", zegt De Wever.  "Ik zoek steun voor wat we hier in Vlaanderen willen doen."

Gelijkenissen
In de video praat de Londense burgemeester over de gelijkenissen tussen de Britse conservatieven en de N-VA. "Natuurlijk proberen we allebei de criminaliteit aan te pakken, de belastingen te verlagen en mensen aan de slag te helpen", zegt Johnson. "Ik voel me wel geestesverwant en zijn 'London plan' is duidelijk wel een voorbeeld op het vlak van stadsontwikkeling", zei De Wever in 2012 nog in een aflevering van Reyers Laat. Enkele weken geleden had De Wever het nog moeilijk om zijn partij conservatief te noemen. "Conservatisme is een vervuild begrip in Vlaanderen", lichtte hij in Reyers Politiek toe.

Lees meer