Burgemeester Richard Fournaux.
BELGA Burgemeester Richard Fournaux.

Burgemeester mag ziekenhuis verlaten na aanrijding met eerste schepen

De burgemeester van Dinant, Richard Fournaux (MR), zal het ziekenhuis donderdag al kunnen verlaten nadat hij woensdagavond lichtgewond was geraakt bij een aanrijding tussen zijn auto en die van de eerste schepen van de stad, Robert Closset. Dit heeft Closset donderdag laten weten. De burgemeester is aan de arm gewond en onderging verscheidene onderzoeken in het ziekenhuis.

"Ik reed bergafwaarts, hij bergop om naar huis te gaan. In een bocht heeft hij me niet gezien", legde de schepen uit. "Ik reed het trottoir op omdat ik zag dat hij afgeleid was. Hij had net zijn bankkaart verloren en was er met zijn gedachten niet bij. Zijn auto is in mijn zijkant gereden en heeft het achterportier losgerukt."

De wagen van de burgemeester kwam enkele meters verder tot stilstand. Fournaux was nog bij bewustzijn. "Hij zei me dat hij niet kon bewegen." De hulpdiensten waren ter plaatse een kwartier lang in de weer voordat ze hem naar het ziekenhuis brachten, vertelde Closset nog.

De eerste schepen vond het toeval toch wel kras. "Er rijden duizenden auto's in Dinant rond en de burgemeester botst uitgerekend tegen de mijne. Ongelooflijk! "

Lees meer