photo_news

Burgemeester Vorst ontkent dat shoppende agenten niet tussenkwamen bij overval

Het klopt niet dat een ploeg van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) in maart niet zou tussengekomen zijn bij een overval op een kledingwinkel in Anderlecht omdat ze zelf in het Westland Shopping Center inkopen aan het doen waren. De kranten Het Nieuwsblad en La Capitale hadden dat gemeld op gezag van DéFi-gemeenteraadslid Alain Kestemont, maar het verhaal wordt met klem tegengesproken door burgemeester Marc-Jean Ghyssels van Vorst, ook voorzitter van het politiecollege.

Volgens beide kranten waren de twee agenten van de hondenbrigade er op 4 maart jongstleden door een overste op uitgestuurd om inkopen te doen voor een politiequiz die binnen de zone zou georganiseerd worden. De twee agenten zouden die inkopen aan het doen geweest zijn in het Westland Shopping Center toen er een overval plaatsvond op een kledingwinkel aan de Frans Van Kalkenlaan in Anderlecht en dat zou hen verhinderd hebben om tussen te komen bij die overval.

De politiezone Brussel Zuid onthoudt zich van elke commentaar over de feiten maar burgemeester van Vorst en voorzitter van het politiecollege Marc-Jean Ghyssels spreekt het verhaal met klem tegen.

"Ten eerste gaat het om een ploeg van de hondenbrigade, die voor dergelijke feiten nooit de eersten zijn die tussenkomen", zegt de burgemeester. "Bovendien klopt het gewoon niet dat die agenten op het moment van de overval in het winkelcentrum waren. Toen de oproep voor de overval binnenliep, waren zij aanwezig in het hoofdcommissariaat in Anderlecht. Ze zijn zich beginnen klaarmaken maar nog voor ze konden vertrekken, werd de noodoproep al ingetrokken omdat de situatie onder controle was."

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • armand mudah

    Jef Lois winkelen tijdens hun werk in de privé krijg je je C4 ? al wie op de baan zit voor zijn werk doet dat weleens en jef ook alle bedienden die tijdens hun uren surfen of op hun smatfone tokkelen ook c4 ? dan zijn alle kantoren binnen het jaar leeg zelfs de parlementen en gemeenteraden want die doen dat ook zelfs terwijl er gefilmd word vooor villa politica

  • Jean De Grande

    Klacht indienen tegen het stuk vuil, genaamd kesteloot, misschien? Die agenten voerden een opdracht uit, en worden door dat stuk ... publiek aan de schandpaal genageld.

Lees meer