photo_news

Buschauffeur van ongeval op E34 had bus gestolen

De bestuurder van een bus van De Lijn die op maandag 6 maart betrokken raakte bij een aanrijding met een vrachtwagen op de E34 ter hoogte van Turnhout, had die bus de avond voordien na de diensturen gestolen op de stelplaats van De Lijn in Malle. Dat zegt de regionale zender RTV en het nieuws wordt door De Lijn bevestigd. Volgens De Lijn was de man in 2015 ontslagen.

Wat de chauffeur met de bus van plan was, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. De man werd opgepakt, maar zou intussen weer vrij zijn onder voorwaarden.

Niemand raakte gewond bij het ongeval, maar er ontstond wel een lange file en de bus raakte ernstig beschadigd. Op het moment van het ongeval had de bus geen reizigers aan boord.

De chauffeur zou achteraf verklaard hebben dat hij onderweg was voor een testrit, maar dat blijkt dus allerminst te kloppen. "Dat het om een ex-werknemer gaat, verklaart ook hoe hij erin geslaagd is om op de stelplaats in het voertuig te geraken en het voertuig aan de praat te krijgen", zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Ivan Willems

    Wat een mens kan bezielen na ontslagen te zijn. Ik hoop voor hem dat hij een vetbetaalde job heeft om de schade te vergoeden. Die weet nog niet wat hij heeft aangericht. Dom-dom-dom.

  • geert noels

    die gaat de rekening van zijn leven krijgen..wat een idioot.