Shutterstock

Campagne op sociale media moet lerarentekort aanpakken

Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits heeft een campagne gelanceerd op sociale media om jongeren en mensen die al een andere job uitoefenden warm te maken voor een baan in het onderwijs. De komende jaren zijn er jaarlijks 5.000 tot 7.000 extra leraren nodig, in zowel het kleuter-, het lager als het secundair onderwijs.

Door de hervormde lerarenopleiding kunnen achttienjarigen die naar de universiteit gaan al vanaf het eerste jaar de keuze maken om leraar te worden met hun diploma. Met trajecten in het avond-, weekend- en afstandsonderwijs komt er ook steeds meer aanbod voor zij-instromers. Dat zijn mensen die op latere leeftijd, na een andere carrière, voor een job als leerkracht kiezen.

Influencer

Om zo veel mogelijk potentieel aan te boren start Crevits samen met de onderwijspartners een campagne onder de slogan ‘Word een echte influencer’. De huidige leerkrachten zijn het uithangbord van de advertenties.


"Met deze campagne willen we niet alleen de vernieuwde lerarenopleidingen promoten, maar vooral ook onze leraren zelf in het voetlicht plaatsen", zegt Crevits. "Zij zijn onze beste ambassadeurs om jongeren of werkzoekenden te overtuigen om voor de job te kiezen. Ons onderwijs geniet een groot vertrouwen bij de Vlaming. Dat is te danken aan onze 180.000 echte influencers.”

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jennifer Peeters

    De lonen van leerkrachten verhogen? Een deftig pensioen? Pensioen op 58 jaar? Alec Verbruggen, niet te geloven dat jij zoiets durft te zeggen. Ik vind dat zelfs schandalig. Wat zijn die meer dan een gewone werkmens? Als je de uren vergelijkt met in de privé, dan hebben ze een loopbaan van 30 jaar.

  • Werner Peeters

    Wie wil er nu nog lesgeven voor een bende onopgevoede kinderen? En dan de ouders die alleen maar denken aan hun eigen kinderen en die de leerkrachten constant lastig vallen met onbenulligheden. Maar het schoolreglement volgen? Oh nee, dat doen wij Belgen niet, regels volgen. Ik ben niet verbaast dat er een tekort is.

Lees meer