CD&V-Vrouwen voor dienstencheques

Onder het motto "betaalbare tijd voor iedereen" voeren de CD&V-Vrouwen op een tiental plaatsen Vlaamse markten en in winkelstraten actie ter ondersteuning van de dienstencheques.

Combinatie
Met de actie wil de organisatie aandacht vragen voor de problematiek van de moeilijke combinatie tussen gezin en arbeid. Met winkelkarren en promotiefolders willen de CD&V-vrouwen "tijd in de aanbieding" brengen.

"We hebben zoveel te doen dat we ons soms verliezen en niet meer weten waar eerst beginnen. Hulp is dan wenselijk en de dienstencheque een uitstekend middel", aldus de CD&V-Vrouwen.

Betaalbaarheid
Naast de betaalbaarheid van het systeem zijn ook de arbeidsomstandigheden van de werkneemsters - bijna uitsluitend vrouwen - en de ondersteuning van de dienstenchequeondernemingen van belang.

De CD&V-Vrouwen vinden de voorgestelde prijsopslag van de dienstencheques aanvaardbaar, maar een financiële korting op de dienstencheques voor bepaalde kwetsbare doelgroepen met een laag inkomen is een vereiste.


Meer diensten
Verder wil Vrouw & Maatschappij het aantal diensten uitbreiden waarvoor dienstencheques worden gebruikt (klusjeshulp, tuinonderhoud, buitenschoolse opvang in bijzondere omstandigheden) en vragen ze dat de arbeids- en loonvoorwaarden van de werknemers moeten bekeken worden.

"Goede praktijken van ondernemingen moeten positief gewaardeerd en gefinancierd worden", aldus nog de CD&V-Vrouwen. (belga/edp)

UNKNOWN

Lees meer