CD&V-voorzitter Wouter Beke.
BELGA CD&V-voorzitter Wouter Beke.

CD&V wil dit jaar miljoen keer aanbellen: "Ons engagement begint bij de voordeur"

CD&V-voorzitter Wouter Beke roept zijn partijleden op om dit jaar een miljoen huisbezoeken te doen om de kiezer te overtuigen om bij de lokale verkiezingen in oktober voor CD&V te kiezen. Dat heeft hij gezegd tijdens zijn toespraak op de nationale nieuwjaarsreceptie van CD&V in het Antwerpse Lint. 

"We laten onze identiteit niet bedreigen van buitenaf, door mensen die onze manier van leven in vraag stellen. Maar ook niet van binnenuit." Dat zei Beke voorts in zijn nieuwjaarstoespraak. De partij kondigde ook aan één miljoen huisbezoeken te zullen afleggen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Kris Peeters belooft zijn deel te doen in Antwerpen.

"Wie in Vlaanderen woont, spreekt Nederlands en respecteert onze cultuur", maakte Wouter Beke duidelijk op het evenement. "Wie in Vlaanderen naar school gaat, doet dat in het Nederlands", vervolgde hij in een verwijzing naar het idee van het gemeenschapsonderwijs om ook andere talen toe te laten op de speelplaats.

"Maar we laten onze identiteit ook niet bedreigen van binnenuit. Vlaming zijn, dat is de vrijheid hebben om jezelf te zijn op straat, gelovig of niet. Vlaming zijn, dat is mannen én vrouwen respectvol behandelen."

Asielcrisis

Het grootste applaus oogstte de voorzitter met zijn analyse van de asielcrisis. "Terreur en criminaliteit bestrijden we keihard. En wie geen asiel krijgt of geen asiel vraagt, kan niet blijven. Maar wij zullen altijd onze menselijkheid bewaren." Op de receptie heerste tevredenheid met de recente vaststelling dat er ook bij staatssecretaris voor Asiel Theo Francken een verschil is tussen de harde communicatie en de statistieken.

Huisbezoeken

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van komend najaar kondigde Wouter Beke één miljoen huisbezoeken aan. "Eén miljoen keer voor een Vlaanderen waar niet de splijtzwammen en de haatzaaiers heersen, maar de redelijkheid en het fatsoen."

Peeters en zijn woonst

Vicepremier Kris Peeters belooft in Antwerpen zijn steentje bij te dragen. De armoede, de veiligheid en de mobiliteitsproblemen in de stad zijn de drie thema's die hij daarbij naar voor wil schuiven. Peeters durft ook te zeggen dat zijn woning in Puurs nog niet verkocht is en dat hij in Antwerpen een appartement huurt. "Huren is nu eenmaal een realiteit in de stad", aldus de CD&V'er. "Maar we kijken uit naar iets om te kopen." 

Protest omwonenden

Op de parking van de receptie werd naar goede gewoonte gemanifesteerd. Deze keer niet door boze ACV'ers, maar door omwonenden die de helihaven op de terreinen van de AED-studios niet zien zitten, en door Catalaanse separatisten.

Wie in Vlaanderen woont, spreekt Nederlands en respecteert onze cultuur

Wouter Beke

195 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Lisette Theunis

    800.000 bezoeken is voldoende Wouter. Maar vergeet dan zeker niet om het geleende geld terug te brengen. En liefst na al die jaren toch met wat intresten erbij..

  • armi gaston

    Mijn deur blijft dicht voor dergelijke sujetten

Lees meer