Gentse feesten
UNKNOWN Gentse feesten

Chileense straatartiesten leggen Gents verkeer lam

Twee Chileense straatartiesten stuurden vanavond het verkeer op een kruispunt naar de Gentse Feestenzone in de war en staken de draak met het vervoer. Een agressieve automobilist die dat zo niet begrepen had, werd door de lokale politie gearresteerd.

Bussen
De twee Chileense straatartiesten van de Compagny Teatro Gestual de Chile legden met hun act 'Su-Seso Taladro' het verkeer plat op de Joremaaiebrug. Dat is het knooppunt tussen de Dampoortstraat en de Steendam en de verbinding naar de Sint-Jorikaai en de Ham. Verkleed als clown en met een irritant fluitje in de mond staken ze de draak met het voorbijgaande verkeer. Zo probeerden ze onder bussen te liggen of lieten ze ongevraagd mensen op- en afstappen.

Gevaarlijk
Een aantal autobestuurders moest lijdzaam toezien hoe met hun voertuig werd wegreden of hoe een vrouw gedwongen werd op de passagierszetel plaats te nemen. Een voorbijrijdende fruithandelaar zag druiven uit zijn voorraad in hun mond verdwijnen en de voorraad bier en frisdrank van een nachtwinkelier werd net niet uitgedeeld. Roeiend op de motorkap van traagrijdende voertuigen, ongevraagd plaatsnemen achteraan de motorfietsen, bij momenten waren het gevaarlijke maar hilarische situaties.

Files
De actie hield het doorgaande verkeer van de Dampoort naar het centrum van de stad op en dat veroorzaakte files. Enkele stilstaande bestuurders hadden het niet begrepen op de act. Eén agressieveling werd zelfs door de lokale politie gearresteerd.

Het internationaal straattheaterfestival MiraMiro loopt nog tot zondag 25 juli in Gent. (belga/ep)

Lees meer