De gevangenis van Andenne.
belga De gevangenis van Andenne.

Cipier aangehouden voor drugshandel in gevangenis

Een cipier van de gevangenis van Andenne is vanavond aangehouden wegens drugshandel in de strafinrichting. Dat meldt het parket van Namen. De cipier was vanmorgen opgepakt na huiszoekingen in de gevangenis. Drie andere cipiers werden van dezelfde feiten verdacht.

De huiszoekingen volgden op een grootschalig onderzoek naar de vier verdachte cipiers. Zij zouden drugs geleverd hebben aan gedetineerden. De onderzoeksrechter in Namen besliste een van hen nu onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. 

Het parket wenst in dit stadium van het onderzoek niet verder te communiceren. "Het onderzoek is ver van afgerond, maar de andere drie cipiers hoeven zich geen zorgen meer te maken", preciseerde persmagistrate Charlotte Fosseur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer