belga

Colruyt sluit onlinewinkel Collishop enkele dagen wegens massale aankopen

Colruyt sluit zijn onlineshop Collishop enkele dagen omdat de drukte te groot was geworden. Het personeel zal wel nog voorrang geven aan de openstaande bestellingen. "We kregen op twee weken tijd de hoeveelheid bestellingen die we normaal in een drukke sinterklaasperiode ontvangen", zegt woordvoerster Hanne Poppe.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een van de maatregelen om de uitbraak van het coronavirus in te dijken in ons land, is het sluiten van fysieke non-foodwinkels. Daarom kopen veel mensen spullen nu online. De webshops van de Colruytgroep, die ook speelgoedwinkels Dreamland en Dreambaby uitbaat, kregen een hoop bestellingen. Daarbij komt nog dat in het distributiecentrum de maatregelen van social distancing moeten gerespecteerd worden.

Om het personeel wat ademruimte te geven om openstaande bestellingen te verwerken, is de website van Collishop nog tot en met maandag dicht. Bestellen bij Dreamland en Dreambaby blijft wel nog mogelijk, maar klanten worden gewaarschuwd dat de wachttijden daar kunnen oplopen tot twee à drie weken.

Niet alleen de webwinkels van Colruyt krijgen veel bestellingen te verwerken. Ook drogisterij Di besliste om enkele dagen geen bestellingen meer te aanvaarden omdat het te druk was geworden. Veel andere Belgische websites waarschuwen voor oplopende levertijden, of beperken het aanbod waaruit de klant kan kiezen.

Lees meer