Conner Rousseau
BELGA Conner Rousseau

Conner Rousseau :"Gevloekt toen sp.a in Antwerps stadsbestuur stapte, maar nu echt fier”

Sp.a heeft tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van haar Antwerpse afdeling de eerste realisaties van het stadsbestuur met N-VA en Open Vld verdedigd. Nationaal partijvoorzitter Conner Rousseau kwam de sp.a-schepenen een duwtje in de rug geven. "De dag waarop jullie beslisten om hier in het bestuur met N-VA te stappen, heb ik eens goed gevloekt", zei Rousseau. "Maar vandaag ben ik echt fier."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens Rousseau heeft sp.a in Antwerpen "N-VA op de knieën gedwongen" om praktijktests tegen discriminatie te verkrijgen, "terwijl CD&V en Open Vld daar op Vlaams niveau niet in geslaagd zijn". Hij roemde de moed die sp.a-schepenen Tom Meeuws, Jinnih Beels en Karim Bachar volgens hem hebben getoond om met N-VA tot een bestuursakkoord te komen. "Op een moment waarop België de politiek strontbeu is, omdat men met ooglappen op op een ouderwetse manier zegt 'wij zijn de beste en al de rest klopt niet', is men er hier in geslaagd om de strijd aan te gaan. Voor beter onderwijs, tegen ongelijkheid, voor een goed klimaatbeleid."

Schepen en Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws noemde het zelf ook een "moeilijke, maar moedige stap" om te besturen met de N-VA van burgemeester Bart De Wever. "Ik nodig alle mensen die in Brussel aan politiek doen uit om eens te komen kijken in Antwerpen", zei hij. "Hier doen we niet aan besturen voor dummy's: na een verkiezing alleen de vijf mensen zoeken die helemaal hetzelfde denken en daarmee een akkoord sluiten. Politiek voor gevorderden, dat is wat we in Antwerpen doen. Uit je cocon durven stappen en met de kracht van overtuiging en van je programma akkoorden durven sluiten met mensen die anders denken.”

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Abdel Nasser

    Spa is nog altijd de partij die het opneemt voor de gewone mens en zijn de enigste alternatief voor deze belastingsregering. Weet wel dat alles duurder is geworden in Antwerpen onder Nva. Antwerpen is gewoon een werf geworden.

  • Willem Royemans

    Dit zijn de politiekers van de toekomst? Arm België. Niveau 0,0

Lees meer