Jeff Hoeyberghs gaat tekeer maar vermengt feiten met fictie
ROSA Gent Jeff Hoeyberghs gaat tekeer maar vermengt feiten met fictie

Exclusief voor abonnees

Controversiële beweringen Jeff Hoeyberghs zijn ook inhoudelijk niet correct

De dokter nam een loopje met de waarheid

Hij ging als een wildeman tekeer met seksistische uitspraken, maar Jeff Hoeyberghs deed aan de Gentse universiteit ook enkele quasi-wetenschappelijke beweringen. Dat de loonkloof niet bestaat en dat de uitgaven voor de gezondheidszorg vooral naar mensen in hun laatste zes maanden gaan. Maar kloppen die uitspraken ook?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vaneylen Pierre

    Als ik hoor wat praat De Gucht verkoopt zou hij al veel eerder op non actief moeten geplaatst worden, een ware schande voor elke rechtgeaarde Vlaming! Ik vind het zielig dat Hoeybergs zijn ding niet mag doen. Veronderstel dat studenten voldoende intelligent zijn om er het hunne van te denken. Verwacht dat ook van de univ. Doch blijkbaar wordt de vrije meningsuiting voor sommige visies serieus aan banden gelegd.

  • Lydia Suys

    Zo verschrikkelijk gek is wat hij zegt nu ook weer niet. Wat is er met de vrije meningsuiting gebeurd?

Lees meer