Experts Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe deden vandaag in VTM Nieuws een oproep om de zomer te redden.
VTM NIEUWS Experts Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe deden vandaag in VTM Nieuws een oproep om de zomer te redden.

Corona-experts doen oproep: “Als we de zomer willen redden, blijf dan nu in uw kot”

We hebben er de hele winter naar uitgekeken: mooi lenteweer, kunnen buitenkomen en genieten van het zonnetje. Maar nu het zover is, moeten we de verleiding weerstaan om uit ons kot te komen, zeggen experts. Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Experts Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe deden vandaag in VTM Nieuws een oproep om de zomer te redden. De maatregelen die in ons land getroffen werden om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, werpen hun vruchten af, maar het is te vroeg om victorie te kraaien. Als we onze inspanningen nu staken, riskeren we af te stevenen op een nieuwe piek. Dat betekent niet alleen dat de ziekenhuizen overbelast kunnen geraken, maar ook dat de zomer eraan hangt.

“Als we nog van de zomer willen genieten, dan moeten we nu heel erg ons best doen. Maar onthou: het komt goed”, aldus Marc Van Ranst.

139 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carl Vangenechten

    Blijf in uw kot, dat is duidelijk. Maar wat moet je doen als je in een huis woont?

  • andre martin

    Men had beter die grenzen gesloten gehouden, verlog in eigen land toestaan. Zo heb je ten minste alles in de hand en weinig risico dat we met zen allen binnen een paar maanden terug verplicht in ons kot mogen blijven. MAAR HET MENSDOM.

Lees meer