Exclusief voor abonnees

Coronavirus tast vastgoed aan: gemiddeld huis riskeert tot 26.000 euro aan waarde te verliezen

Na KBC zegt nu ook ING dat de verkoop van vastgoed is aangetast door de coronacrisis. De prijzen dalen en dat hebben we in geen veertig jaar gezien. De vraag is alleen hoe groot de klap zal zijn. Volgens voorzichtige scenario’s zal de gemiddelde woning eind dit jaar 5.243 euro minder waard zijn. De meest pessimistische berekening voorspelt de gemiddelde waardevermindering van ruim 26.000 euro tegen eind 2021.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Peeters

    Vastgoed zeker in Vlaanderen beleeft de laaste prijshausse als ik sommige rijwoningen voor meer dan 300000 euro te koop zie staan weet ik Dit is een zwaar opgeblazen markt.het probleem is dat de bouw en immo sector de grootste geldschieters zijn van onze gemanipuleerde media.dus 95 procent van de artikelen zal altijd positief berichten over Belgisch vastgoed.en 5 procent ligt negatief om hun geloofwaardigheid niet te verliezen.

  • Karine Roeland

    De huizen in België zijn niet spotgoedkoop en zijn zeker niet groter dan in Nederland of Groot-Brittannië. Wij zegt dat een woning kopen in België goedkoop is, mag mij een grote, goedkope woning aanbieden. In Wallonië of een krot kan je 'soms' nog goedkoop kopen, maar dankzij alle wettelijke regeltjes waar een woning moet aan voldoen, is dit na afloop een 'duurkoop' in plaats van 'goedkoop'.

Lees meer