2
EPA

Criminelen met gelijke middelen bestrijden: politie koopt nieuwe semi-automatische wapens

Gelijke strijd, gelijke wapens. Zeker na de aanslagen in ons land klonk de roep om krachtigere wapens voor de politie luider. En dus werd er actie ondernomen: alle zones en diensten van de federale en lokale politie kunnen sinds kort een nieuw semi-automatisch vuurwapen kopen.

Momenteel gebruikt de politie als collectieve vuurwapens het UZI-machinepistool, de Heckler & Koch en/of de Steyr. Maar criminelen gebruiken steeds vaker zwaarder geschut. Daarom wilde de geïntegreerde politie agenten een wapen geven waarmee ze op meer doeltreffende wijze de strijd met die misdadigers kunnen aangaan.

Daar komt de ‘FN SCAR SC kaliber .300' het verhaal binnen; een nieuw semi-automatisch wapen met lange loop. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en de federale politie hebben beslist dat minstens 1.500 van de nieuwe wapens worden aangeschaft - al 175 exemplaren dit jaar. Het nieuwe geweer zal ook deel uitmaken van de basisopleiding.

“Dit nieuwe en efficiëntere wapen verhoogt de veiligheid en slagkracht van onze politiemensen en stelt hen in staat om criminelen met gelijke middelen te bestrijden”, stelt De Crem. “Deze aankoop werkt ook kostenbesparend en stelt ons in staat de opleidingen nog doeltreffender te organiseren.”

2
BELGA

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde Eykens

    En nu nog toelating krijgen om ze te gebruiken zonder hun job te verliezen.

  • Annie Broeckx

    En nu nog geld vinden voor de kogels en durven schieten.

Lees meer