Yves Stevens, woordvoerder van het Nationale Crisiscentrum.
BELGA Yves Stevens, woordvoerder van het Nationale Crisiscentrum.

Crisiscentrum geeft weekendtips: “Geniet op verantwoorde manier, zoek leuke alternatieven voor drukke plaatsen”

Het Nationale Crisiscentrum heeft nogmaals opgeroepen om dit weekend te drukke plaatsen te vermijden: “Heel veel mensen zullen er dit weekend in gezinsverband willen op uit trekken, maar vermijd drukke plaatsen en bijeenkomsten. Het virus kent geen weekend”, waarschuwt woordvoerder Yves Stevens.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Straks begint voor de meeste mensen het weekend, en dat belooft een mooi weekend te worden, zonder tropische temperaturen maar met aangenaam zomerweer”, zo steekt interfederaal woordvoerder Yves Stevens van wal. Het Crisiscentrum hoopt echter dat mensen drukke, populaire plaatsen vermijden. “Het virus kent geen weekend. Het respecteren van de fysieke afstand blijft van kapitaal belang om de overdracht van het virus af te remmen”, klinkt het. Stevens wijst er dan ook op dat er in ons land heel veel leuke, vaak ongekende plaatsen zijn om in gezinsverband te ontspannen. “Neem zeker eens een kijkje op de websites van de verschillende overheden (vlaanderenvakantieland.be, visitwallonia.be en visit.brussels) en bekijk de alternatieven om drukke, voor de hand liggende plaatsen te vermijden”, geeft de woordvoerder als tip. 

“Als je van plan bent om er dit weekend op uit te trekken, informeer je dan vooraf over de geldende maatregelen en de voorspelde drukte. Is het te druk, zoek dan een alternatief. Één ding is duidelijk: het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken. Samenscholingen op het strand moeten we nu vermijden”, benadrukt Stevens. “We raden iedereen die de komende weken naar de kust wil gaan aan om de website in de gaten te houden en de druktebarometer te raadplegen. We raden iedereen af om naar de kust te vertrekken als die barometer op geel staat, wat betekent ‘druk’”, klinkt het nogmaals. Hij benadrukt ook dat treinen geschrapt zijn en de capaciteit beperkt wordt dit weekend naar de kust om drukte te vermijden

 “We roepen iedereen op om op een verantwoorde manier, waar dan ook in het land te genieten van het weekend. Een dagje zee is één van de mogelijkheden, maar ga zeker ook op zoek naar leuke alternatieven”, besluit Stevens. 

Lees ook: 

INTERVIEW. Burgemeester Daphné Dumery is er niet gerust in: “Extreemrechtse groepen roepen op om ‘boel in Blankenberge te komen opkuisen’”(+)

Wat is een leefbare corona-aanpak voor ons? “Als de Vlaming 120 km/u mag, rijdt hij 130. Hou daar rekening mee”(+)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Marinus

    Ik hoef geen alternatief: ik heb een tuin. Niet erg lang of breed, maar wel hoog... Er staat een bbq en een grote tuintafel. Een bak Duvel in de koelkast. Zaterdag wordt het vlees gehaald en dan komt mijn 20 maanden oude kleindochter. Wie heeft dan nog de kust of Ardennen nodig voor een fijn weekend? Trouwens,wat is er met het woordje "cocoonen" gebeurd? Of word ik te oud?

  • Marc Reynaert

    Veel meer dagjestoeristen komen aan in Nieuwpoort dan de voorbije warme dagen, niet te doen, net alsof ze vrij gelaten zijn. Mij zie je niet aan mijn kust dit weekend. Laat ze maar in elkaars weg lopen.

Lees meer