N-VA-voorzitter Bart De Wever en sp.a-voorzitter John Crombez.
Photo News N-VA-voorzitter Bart De Wever en sp.a-voorzitter John Crombez.

Crombez wil niet samenwerken met N-VA: “Quasi onmogelijk, daar kan je geen akkoord mee maken”

Sp.a-voorzitter John Crombez acht een samenwerking met N-VA in de federale of Vlaamse regering quasi onmogelijk. Dat zei hij in Terzake op Canvas.

Na de gemeenteraadsverkiezingen vormde N-VA in Antwerpen een coalitie met sp.a en Open Vld. Sindsdien doet het gerucht de ronde dat N-VA die samenwerking ook op andere niveaus zou willen herhalen, of dat er zelfs een voorakkoord bestaat.

De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani zei vandaag in Knack dat sp.a in 2024 morsdood zou zijn als het nu scheep gaat met N-VA. "Als je het programma ziet van N-VA, heeft hij absoluut gelijk dat een regeerakkoord maken met die standpunten voor ons quasi onmogelijk is", reageerde John Crombez. "Je ziet dat die partijen zo verschillend werken en denken. N-VA heeft facturen verhoogd, heeft de pensioenen verlaagd voor langer werken. Dat is het omgekeerde van wat wij willen doen, daar kan je geen akkoord mee maken."

"N-VA zit al veertien jaar in de Vlaamse regering", vervolgde Crombez. "Mensen die zorg nodig hebben krijgen gewoon hun centen niet meer. Hoe kan je dan met die twee partijen samen een regeerakkoord maken? Geen mens zou dat begrijpen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer