2
Peter Lanssens

Dakloze woont op middenberm ring rond Kortrijk

Er woont een dakloze man op de verhoogde middenberm van de ring rond Kortrijk (R8), op de grens tussen Kortrijk en Kuurne, recht tegenover garage Devos-Capoen aan de Brugsesteenweg. Dat stelde burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne vast, toen hij onder begeleiding van politie ter plaatse een kijkje ging nemen.

Het gaat over een OCMW-cliënt uit Kortrijk. "Die man hoort daar niet thuis, hij moet de nodige begeleiding krijgen", zegt Francis Benoit. "Het is ook onveilig, want hij stookt er vuurtjes. Wat een bermbrand zou kunnen veroorzaken, tijdens droge periodes in de zomer. Gevaarlijk met al het verkeer op de R8", aldus Benoit.

Keukentje

De middenberm is eigendom van het agentschap wegen en verkeer (AWV) West-Vlaanderen. AWV moet het kampje van de dakloze laten ontruimen. De man slaapt in een met panelen bedekt houten hok van twee op twee meter, vangt regenwater op in een met een zeil bedekte ronde en heeft ook een soort keukentje en een eigen EHBO-kastje.

Een zelf gegraven put doet dienst als sanitair. En zijn domein is afgezet met prikkeldraad, om ongewenst bezoek buiten te houden.

2
Peter Lanssens

Lees meer