Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Photo News Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).

De Crem over geweld tegen politie in Anderlecht: “Daders zullen vervolgd worden”

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) veroordeelt het geweld tegen de politie in Anderlecht. Tijdens een arrestatie afgelopen woensdag in de wijk Kuregem werden agenten aangevallen en belaagd. “Er is een nultolerantie”, zegt De Crem vandaag in VTM NIEUWS. De daders zullen voor de rechtbank komen en vervolgd worden, verduidelijkt de minister.

De politievakbond postte vrijdag een filmpje waarin geweld tegen twee agenten te zien is. Tijdens de arrestatie van de man kregen de agenten te maken met fysiek en verbaal geweld van omstaanders die de dader verdedigden. Eén van de agenten hield een hersenschudding en gebroken neus over aan het incident. 

Minister De Crem heeft versterking voor de politiezone Brussel-Zuid beloofd. “We staan daar al ver mee”, zegt De Crem in VTM NIEUWS. “Ik heb contact opgenomen met de burgemeester, de politie en de getroffen agenten. Ik heb een van hen gezien. Er zijn dertig extra mensen in de politiezone Brussel-Zuid aanwezig. Dat is een eerste zaak.”

“Het tweede punt is dat er zich een grote problematiek van illegaliteit aankondigt. Er is geweld dat wordt uitgelokt via onder meer kleine diefstallen. We hebben al twee mensen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zij zullen voor de rechtbank komen en vervolgd worden. Ik zeg het nogmaals. Voor deze vorm van geweld is er geen plaats. Er is een nultolerantie. De opgedreven aanwezigheid van politie heeft de situatie in de juiste richting gebracht.”

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • louis meuleman

    Zoals altijd gaan ze weg komen met een berisping en gaan ze zeggen dat het kansarme zijn moesten het echte belgen zijn dan zouden ze wel veroordeeld worden enige gepaste straf om een voorbeeld te stellen dubbele nationaliteit afnemen en gans die familie van criminelen het land uit zetten dan gaan ze twee keer nadenken omdat anders ginder niet rijkelijk kunnen leven zonder te werken

  • andre van de wege

    we zullen zien wat er van komt.

Lees meer