Joël Verschoot uit Ingelmunster met zijn recordduif Armando.
VDI Joël Verschoot uit Ingelmunster met zijn recordduif Armando.

Exclusief voor abonnees

De duurste duif ter wereld krijgt bewakers

Zijn Armando verpulvert alle prijsrecords en dus moet de veiligheid een tikje opgeschroefd. Joël Verschoot uit Ingelmunster laat een firma daarom het klokje rond zijn duiventil bewaken. De West-Vlaamse duif is nu officieel de duurste ooit en vliegt na zondag misschien wel naar Zuid-Afrika of China - met het vliegtuig welteverstaan.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jean De Ridder

    Geen enkele duif is die prijs waard. Zeer slecht voor de duivensport en de kleine melker. Ik herinner mij de uitspraak van Pol Jacqmain destijds: "zet de dochter van Rik Van Looy op de zoon van Rik Van Steenbergen en niemand weet of daar een goeie renner zal van voortkomen". Bij de dieren en vogels is dat ook zo. Alle schoten zijn geen haas.

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Zo zal het ook gebeuren. Duif blijft in België en gekoppeld aan diverse beste duivinnen zal zijn nageslacht onder vorm van jonge duif of rietjes wel gans de wereld rond gaan. Proficiat aan Joêl.

Lees meer