Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

De gekste excuses om in winkel tóch geen mondmasker te dragen: “Ik woon aan de overkant. Dan moet dat niet”

Vanaf vandaag is het dragen van een mondmasker verplicht in alle Belgische winkels. Onze redactrice draaide mee in een warme bakkerij om aan den lijve te ondervinden hoe die eerste ochtend verliep. “Het leeuwendeel van de klanten droeg plichtbewust een mondmasker”, vertelt ze. “En de enkelingen die toch zonder masker de winkel betraden, hadden daar vaak uiteenlopende redenen voor. En niet alleen de die-hard tegenstanders, ook brave oma’s." Wij pikten er een aantal opvallende reacties uit.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hugo De Leew

    Vanaf maart waren mondmaskers volgens De Block en Van Ranst een soort valse bescherming? En in juli zijn ze plots verplicht? Hoor ik ergens de kassa rinkelen?

  • Eric Grosemans

    Yves Van Rossem, heel eenvoudig, er werd uitgegaan dat de mensen hun gezond verstand zouden gebruiken en het mondmasker uit vrije wil zouden dragen. In Wallonië lukte dat, in het ongedisciplineerde Vlaanderen niet, geen mondmasker en afstand houden was er ook al niet meer bij. Vandaar de verplichting.

Lees meer