5 Louis brengt zijn eerste zomer in de ijskar door.
Florian Van Eenoo Photo News Louis brengt zijn eerste zomer in de ijskar door.

Exclusief voor abonnees

De hele straat staat te wachten op een ijsje: ijsverkopers zien als een van de weinigen hun omzet níet wegsmelten

Als het kwik eerdaags weer even snel klimt als Remco Evenepoel, breken opnieuw de ijstijden aan. Winnaars kent corona niet, maar één van de weinige beroepsgroepen die hun omzet in deze barre tijden niet zien - ahum - smelten, zijn toch ijsverkopers. "Eindelijk is het weer plezant om 'crème' te scheppen."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marnik Van Moorleghem

    Ijsroom heeft een grote winstmarge en wordt misbruikt door zelfstandige ijsbeerkopers.Liever van een gezond en minder duur ijsje genieten van ijsboerke.Jaren gekend voor kwaliteitsroomijs.

  • Peter Van Dewiele

    @Danny Buyse, lees eens goed de commentaar van Gerard... dat was van voor de Corona tijd, minder grote dorpen, steden... alles was verkocht voor er sprake zou zijn van smeltgevaar... die mensen hebben de manier van ijsjes verkopen wel overleefd, denk ik...

Lees meer