2 Terwijl Anuna De Wever (rechts) uitgroeide tot het gezicht van Youth For Climate, verdween Kyra Gantois meer en meer achter de schermen.
Photo News Terwijl Anuna De Wever (rechts) uitgroeide tot het gezicht van Youth For Climate, verdween Kyra Gantois meer en meer achter de schermen.

Exclusief voor abonnees

De interne machtsstrijd binnen Youth for Climate: een logische, maar pijnlijke zaak

Na het boegeroep op Pukkelpop krijgt Youth for Climate opnieuw een deuk in het imago. Met een brandbrief over de interne werking stapt Kyra Gantois uit de kerngroep van de organisatie. Hoe erg is dat beeld van een verscheurde organisatie? ‘De oorspronkelijkheid van hun merk is aangetast.’

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sharon Debeul

    We hebben maar één planeet en we zijn die naar de knoppen aan het helpen omwille van economische belangen die niet altijd rekening houden met moeder Aarde. Y4C bracht de aandacht voor deze problematiek bij het grote publiek en politiek, zodat er eindelijk eens misschien gaat geluisterd worden naar de wetenschap die al jaren aan de alarmbellen trekken. Een organisatie heeft altijd een smoel en achter die smoel zitten heel veel noeste werkers die de hele organisatie draaiend houden.

  • antonio locorotondo

    Kyra heeft niet op NVA gestemd, trouwens niemand heeft daar zaken bij!!

Lees meer