3
PhotoNews

Exclusief voor abonnees

De ‘klassieke tripartite’ als laatste redmiddel om uit de impasse te geraken? “Het is dit of verkiezingen”

Een ‘creatieve piste’, klinkt het her en der over de 'derde weg’ die sp.a-voorzitter Conner Rousseau en PS-voorzitter Paul Magnette uit hun hoge hoed hebben getoverd na hun snuffelronde. Aangezien de alom bekende opties paars-geel (socialisten, liberalen en N-VA) en Vivaldi (socialisten, liberalen, groenen en CD&V) onmogelijk blijken, zijn beide partijvoorzitters een nieuw scenario genegen: de klassieke tripartite. Maar is die optie echt levensvatbaar? Onze columnist Carl Devos analyseert.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

254 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lilianne Van Neylen

    Tja ,Magnette krijgt steeds alle Walen achter hem en vormen zo een sterk front. De Vlamingen daarentegen zagen, zeuren maar zijn nooit solidair met elkaar en komen meestal nog niet eens op voor hun wettelijke rechten en al helemaal niet voor hun stem! Conner Rousseau heult op zijn 23 ste al mee met de wolf Magnette, kust hem zelfs in volle coronatijd! Wat willen we dan?

  • Pascal Fransen

    Voilà, de postjes zijn belangrijk en de rest is bijzaak nog maar eens het bewijs.

Lees meer