PHOTO_NEWS

De Lijn neemt extra stuk premetro in gebruik in Antwerpen

De Lijn gaat in Antwerpen nog een extra stukje ondergronds premetronetwerk openstellen. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Het gaat om een aftakking van de Reuzenpijp, van even voorbij De Roma tot aan Trix/Park Spoor Oost.

Na de recente ingebruikname van de decennialang ongebruikte Reuzenpijp-premetrotunnel, die van Antwerpen-centrum onder de Turnhoutsebaan naar de Park & Ride Wommelgem loopt, meldt het kabinet Weyts dat er een extra "aantakking" zal worden gerealiseerd, gebruik makend van nog een stuk ongebruikte koker in de Antwerpse ondergrond. Het gaat om een stuk van ruwweg iets voorbij cinema- en concertzaal De Roma tot ongeveer muziekcentrum Trix en Park Spoor Oost, waar momenteel de Sinksenfoor plaatsvindt, bevestigt het kabinet.

"De investering zorgt mee voor een vlottere mobiliteit in Antwerpen", klinkt het in de persuitnodiging voor maandag. Dan geven minister Weyts, Antwerps schepen Koen Kennis en De Lijn meer uitleg over de beslissing.

Lees meer