rv

De Lijn onderzoekt klacht over biddende buschauffeur

De Lijn onderzoekt een klacht over een chauffeur die tijdens de rit stopte om te bidden achterin zijn bus. De bestuurder van lijn 30 (Waterpoort - Berchem Station - Sint-Jansplein) zou zich dinsdag om 14 uur een kwartier langs de kant van de weg geparkeerd hebben om zijn gebed te doen.  “Hij deed zijn jas uit, ging achteraan in de bus, legde zijn jas op de grond en begon te bidden”, aldus de klager. “Het duurde wel 15 minuten.”

 “Bidden in een voertuig of aan een eindhalte is verboden. Stoppen tijdens de rit om te bidden is ook niet toegelaten", zegt De Lijn-woordvoerster Inge Debruyne. “In lokalen mag het wel op voorwaarde dat het discreet gebeurt.” De Lijn bekijkt wat er juist gebeurd is en gaat in gesprek met de buschauffeur. 

 Filip Dewinter (Vlaams Belang) deelde de foto van de biddende buschauffeur op Twitter.  Die geneerde meteen veel felle reacties. “Wij willen het liever sereen houden. We gaan praten met de buschauffeur om het voorval te bespreken”, zegt Debruyne. Van een sanctie of ontslag is momenteel geen sprake. 

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssen

    Moeten we nu écht voor deze vrome hypocrieten hun prive geloofsbelijdenis slikken tijdens openbare dienstverlening waarvoor wij betalen? Ontslag is de enige optie om hen duidelijk te maken wat een job ten dienste van het volk betekent én dat godsdienstbeleving PRIVE moet zijn én blijven, dat is overigens de grondwet!

  • Can Candostu

    Allee! "Direct naar het land van oorsprong sturen" luid het bij sommigen. Heb respect. Beter even bezinnen en tot rust komen zoals deze man zou ik zeggen. We hebben dat allen meer dan nodig. Iedereen is te gehaast.

Lees meer