UNKNOWN

De Lijn past past dienstregeling in Limburg aan

De openbare vervoersmaatschappij De Lijn Limburg is vandaag gestart met een bijsturing van de dienstregeling op heel wat lijnen en met twee nieuwe projecten in het kader van netmanagement in Opglabbeek en Sint-Truiden, zo laat woordvoerster Sonja Loos van De Lijn Limburg vandaag weten. Op heel wat lijnen werden kleinere aanpassingen doorgevoerd die er kwamen op vraag van klanten of lokale overheden.

Lijn G8
In Opglabbeek kunnen reizigers vanaf vandaag ieder uur een rit met lijn G8 maken tot aan de Nieuwe Kempen via het centrum van Louwel. Hierdoor zijn Louwel en de wijken Nieuwe Kempen/Denneweelde en het centrum van Opglabbeek beter met mekaar verbonden.

Ter hoogte van het station van Genk zijn eveneens aansluitingen voorzien op de streeklijnen van onder meer Hasselt, Houthalen, Diepenbeek, Maaseik en Maastricht en op de andere lijnen van het G-net, zo zegt Loos.

Avondlijn
Ook het stadsnet van Sint-Truiden is voorzien van bijkomende aansluitingen op de treinen naar Hasselt en Brussel en krijgt er nu ook een avondlijn bij, in navolging van de steden Hasselt en Genk.
De avondlijn brengt reizigers van maandag tot zaterdag ook na 19 uur vanuit het stadscentrum van Sint-Truiden naar alle haltes die op het grondgebied van Sint-Truiden liggen, aldus nog de woordvoerster. (belga/ka)

Lees meer