BELGA

De Lijn van en naar Brussel rijdt normaal

De bussen en trams van De Lijn blijven normaal rijden, ondanks het verhoogde dreigingsniveau in het Brussels gewest. De bussen van en naar Brussel rijden dus ook zoals voorzien. Dat meldt De Lijn vandaag.

"Naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel heeft de directie van De Lijn vanmiddag opnieuw overlegd. Omdat de situatie niet gewijzigd is en de veiligheidsdiensten geen specifieke maatregelen hebben gevraagd aan De Lijn, blijven de bussen en trams in Vlaanderen normaal rijden", aldus De Lijn.

Ook de bussen naar Brussel en de premetrolijnen in Antwerpen rijden dus zoals voorzien. "Omdat het metro- en premetroverkeer in Brussel is stilgelegd, krijgen we ook vragen over het premetronetwerk in Antwerpen", aldus woordvoerder Tom Van de Vreken. Chauffeurs op de lijnen in kwestie krijgen informatie over de actuele situatie. Daarnaast is alle personeel gevraagd alert te zijn.

De Lijn staat in permanent overleg met de veiligheidsdiensten, klinkt het nog. "Om meteen te kunnen reageren als de situatie zou wijzigen, volgt een kernteam die op de voet. Als de Nationale Veiligheidsraad vanavond een nieuw advies uitbrengt, bekijkt De Lijn of er nieuwe maatregelen nodig zijn."

Taxi's

De Brusselse taxicentrales geven vanmiddag voorrang aan mensen met een beperkte mobiliteit en mensen die naar een spoeddienst moeten, zo meldt GTL-TAXI, de Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur.

In Brussel ondervindt het openbaar vervoer ook vandaag nog ernstige hinder door het verhoogde terreuralarm. De metro's rijden niet.

Lees meer