.
De Lijn .

De Lijn waarschuwt voor oplichtingsmail

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn waarschuwt voor een valse mail die mensen wil oplichten. In de mail wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen en 1 euro te betalen, in ruil voor een Lijnkaart (rittenkaart) ter waarde van 50 euro. "Deze mail is vals. We vragen om niet op de link te klikken en de mail te rapporteren bij Safeonweb", klinkt het.

Waarschijnlijk gaat het om internetoplichters, zegt De Lijn. Men kan de mail best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Op die website vindt men ook meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen.

De Lijn benadrukt dat promotieacties alleen verlopen via haar eigen kanalen. De afbeelding bevat ook verschillende fouten. "Het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen." 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rik van dijck

    Wanneer worden wij niet opgelicht ?? Elke dag toch ...

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Goed dat de Lijn zo reageert! Anders kunnen velen het niet weten dat dit oplichting is!

Lees meer